Gratinirani njoki s špinačo

Iskalnik

Gratinirani njoki s špinačo

Ko nimate prav veliko časa za kuhanje kosila je tale jed dobrodošla, saj zanjo ne potrebujete več kot 20 minut, nasitili pa boste vsaj 4 lačna usta.

Za okusne gratinirane krompirjeve njoke s špinačo potrebujete:
300 g zmrznjene pasirane špinače
500 g krompirjevih njokov
300 g sira za ribanje
1 žlica kisle smetane
100 ml mleka
1 žlica moke
žlica masla za namastitev pekača

Zmrznjeno pasirano špinačo odtajamo in zavremo, nato dodamo žlico kisle smetane in mleko in ponovno počakamo da zavre, nato dodamo še žlico moke. Pustimo 5 minut na zmernem ognju, da se špinačna omaka malce zgosti.
 

Njoke skuhamo v slani, vreli vodi, ko priplavajo na površje jih odcedimo. Sir naribamo, pekač namastimo z maslom, pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Na dno pekača zlijemo tretjino špinače, toliko da je pokrito dno in po vrhu posujemo s tretjino naribanega sira. V pekač stresemo njoke in jih enakomerno porazdelimo po površini. Njoke prelijemo s preostankom špinače in potresemo z ostalim sirom.
 
 
Pladenj potisnemo v pečico in pečemo 20 minut na 180 stopinj. Jed ponudimo kot prilogo ali samostojni obrok.

NASVET 1 : Če želite jed ponuditi kot samostojen obrok, pa si ne predstavljate kosila brez okusa po mesu, lahko po njokih potresete koščke na maslu popečene delikatesne slanine in vse skupaj nato prelijete s preostankom špinače in potresete s sirom.

NASVET 2: Pasirano špinačo lahko enostavno naredite sami in jo po potrebi zamrznete.
 
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.