Kumaričina juha

Iskalnik

Kumaričina juha

Poletje imamo vsi radi, ker nam nudi toliko zdrave zelenjave na vsakem koraku. V kolikor pa imate doma svoj vrtiček in ste posejali kumare, pa veste, da pride obdobje, ko je kumar včasih tako veliko, da jih ne uspemo pojesti sproti v raznih solatah in omakah. Zato mi je na misel prišla ideja, kako porabiti višek kumar in osvežiti naše vsakdanje kosilo.

Za kumaričino juho potrebujemo:
Približno 6 kumar
2 večja krompirja
1 čebula
2 stroka česna
Ščepec mlete kumine
Olje ali kokosovo maslo
vegeta in sol po okusu

Kumare olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Na olju ali masti prepražimo čebulo in strt česen, dodamo kumare in krompir, začinimo s kumino, vegeto ali soljo in pražimo še nekaj minut na zmernem ognju. Prilijemo vrelo vodo, toliko da zelenjava na gosto plava v vodi in pokrito kuhamo približno 20 minut. Kuhano zelenjavo nato spasiramo s paličnim mešalnikom.

NASVET: Juho lahko ponudimo toplo in vanjo vmešamo tudi kislo smetano, še boljša pa je hladna v katero prav tako vmešamo kislo smetano. Vendar pa juha s kislo smetano v hladilniku ne bo počakala dlje od naslednjega dne, zato priporočam, da si kislo smetano po okusu v svoj krožnik doda vsak posebej. Tako boste juho lahko shranili tudi za več dni v hladilnik.


PA DOBER TEK IN NAJ VAM OKUSNO KOSILO NARIŠE NASMEH NA OBRAZ.
 

Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.