Nora kocka za dojenčke

Iskalnik

Nora kocka za dojenčke

Nekega dne, sem ob opazovanju moje dojenčice dobila genialno idejo za noro igračo. Naša pupa je vedno preučevala gumbe na mojih oblačilih, ko sem jo imela v naročju. Pred njenimi malimi prstki in ustki ni bil varen prav noben gumb. S preučevanjem gumbov se je zamotila med sveto mašo, v gostilni, na obisku, skratka povsod in vedno. Tako sem nekega dne sklenila, da naredim igračo z gumbi.

Vsi poznamo klasično igralno kocko s pikami od številke ena do šest. Ob pogledu nanjo se mi je utrnila ideja kako izdelati želeno igračo. Poimenovala sem jo »nora kocka«.

Za izdelavo naše kocke potrebujemo:
Mehko gobo (za čiščenje avtomobila ali table)
Nekaj blaga
21 gumbov različnih velikosti, barv in oblik
Prijemalni ježek
Škarje
Igla
Sukanec
sponke

Če boste uspeli kupiti gobo v obliki kocke, vam je naslednji korak prihranjen. Običajno pa v trgovini lahko kupimo le gobo pravokotne oblike. Z malo računanja gobo lahko odrežete tako, da jo boste lahko s pomočjo nekaj kapljic lepila pretvorili v kocko.

Ko imate gobasto kocko je na vrsti rezanje blaga. Kocko je namreč potrebno »obleči« v blago. Da bi to naredili kar se da enostavno, je najbolje, da odrežete 2 traka blaga dolžine 4xdolžina ene stranice kocke, ter širine 1xdolžina stranice kocke + kak centimeter več, da boste robove kasneje lažje zašili.

Ko imate blago odrezano, ovijte kocko z dvema trakovoma in trdno spnite s sponkami. S flomastrom na blago narišite pike, kot pri igralni kocki, nato pa blago snemite s kocke.

Sedaj je čas, da izberete čim bolj različne gumbe in jih prišijete na označene pike. Svetujem vam, da gumbe dobro pričvrstite in s sukancem ne varčujete. V nasprotnem primeru jih vaš malček lahko odtrga in celo pogoltne. Če imate gumbe s širokimi luknjami, lahko uporabite tudi debelejšo nit, da bo šlo hitreje.

Ko imate gumbe prišite, kocko ponovno ovijte z blagom in pritrdite s sponkami. Zdaj je čas, da robove prišijete skupaj. Svetujem vam, da uporabite čim debelejšo nit, saj bo šlo veliko hitreje. Začnite pri enem vogalu in z okroglim šivom (vedno začnete spodaj) robove šivate skupaj. Pri tem ne pozabite z vozlom pričvrstiti niti preden začnete. Ko pridete do konca roba, najbolje, da zopet zaključite z vozlom in tako nadaljujete vse dokler nimate vseh robov prišitih skupaj.

Da bi bila kocka še bolj zanimiva, lahko na štiri vogale prišijete še prijemalnega ježka. Tu boste morali uporabiti tanjši sukanec in šivati običajen šiv (od zgoraj dol in nazaj). Kocko lahko z istim šivom popestrite tudi s kako vrvico ali dodatkom po želji.

»Nora« kocka je tako pripravljena za veliko »norih« doživetij.
 

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.