Porova kremna juha
Ko smo na vrtu pobirali še zadnje pore, ki so vztrajno kljubovali jesenskemu vremenu, je nastala tale ideja za odlično kremno juho.
Zanjo potrebujemo:
300 g pora
300 g krompirja
1 čebula
2 stroka česna
40 g masla
1 liter jušne osnove (ali vode)
pest nasekljanega drobnjaka
sol in začimbe po okusu
Krompir narežite na drobne kocke in ga stresite v vrelo jušno osnovo ali vodo. Vodo solite po okusu. Pokritega kuhajte približno 15 minut. V tem času na maslu popražite čebulo, česen, por, drobnjak, ter začimbe po okusu ter pražite 5 minut, nato posodo pokrijte in na zmernem ognju dušite še 7 minut. Pri tem pazite, da se čebula in por ne primeta na posodo. Temu se boste izognili z uporabo keramične ali teflonske posode. Ko je krompir kuhan, zmanjšajte ogenj in v lonec stresite praženo čebulo in por. S paličnim sekljalnikom, juho spasirajte in pokrito na zmernem ognju kuhajte še 5 minut.
Zanjo potrebujemo:
300 g pora
300 g krompirja
1 čebula
2 stroka česna
40 g masla
1 liter jušne osnove (ali vode)
pest nasekljanega drobnjaka
sol in začimbe po okusu
Krompir narežite na drobne kocke in ga stresite v vrelo jušno osnovo ali vodo. Vodo solite po okusu. Pokritega kuhajte približno 15 minut. V tem času na maslu popražite čebulo, česen, por, drobnjak, ter začimbe po okusu ter pražite 5 minut, nato posodo pokrijte in na zmernem ognju dušite še 7 minut. Pri tem pazite, da se čebula in por ne primeta na posodo. Temu se boste izognili z uporabo keramične ali teflonske posode. Ko je krompir kuhan, zmanjšajte ogenj in v lonec stresite praženo čebulo in por. S paličnim sekljalnikom, juho spasirajte in pokrito na zmernem ognju kuhajte še 5 minut.
Juha je pripravljena za serviranje. Postrežete jo lahko z jušnimi kroglicami, praženimi kockami kruha ali pa kislo smetano. Jaz pa pravim, da je najboljša, kar brez vsega.
Mmmm pa dober tek.
Vaš komentar
Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*