Praznovanje obletnice, ko ne gre vse po načrtih - 1.del

Iskalnik

Praznovanje obletnice, ko ne gre vse po načrtih - 1.del

Z možem sva pred kratkim praznovala obletnico najine poroke. Ni bila sicer prva, vendar jih v najini zgodovini še ni bilo prav veliko.  Nekako nama je vedno uspelo obletnico praznovati nekje v tujini, saj sva si v tem času vedno privoščila še zadnji oddih nekje v toplejših krajih z malo več sonca. Letos sva si za dopustno destinacijo izbrala srednjo Dalmacijo, v upanju, da bo tam vreme malce bolj prizanesljivo, kot pri nas v Sloveniji. Z možem sva se že cel mesec veselila najine obletnice, ki si jo vedno popestriva s kakšnimi presenečenji in posebnimi razvajanji. Letos sva planirala celodnevno poležavanje v senci borovcev, gurmansko večerjo s hobotnico na dalmatinski način, ter romantičen večerni sprehod ob morju. Z razliko od prejšnjih praznovanj, pa tokrat nisva bila sama. Z nama je prvič potovala tudi najina nekajmesečna dojenčica. Tega sva se sicer zavedala, vendar nekako si nisva znala prav dobro predstavljati, kako bo to vplivalo na najino praznovanje. Na dopust smo se na srečo odpravili že nekaj dni pred najino obletnico in vsi dnevi so bili sončni in vroči. Morje v Dalmaciji je čudovito in vse je kazalo na to, da bo letošnja obletnica še toliko bolj posebna. In bila je, vendar ne na način, kot sva si ga prvotno zamislila.
 
Dan pred najino obletnico je bil res čudovit. Bila je nedelja in po obisku svete maše v lokalni cerkvi, smo se odpravili na plažo, kjer smo skupaj čofotali in se zabavali v in ob morju. Zvečer smo se odpravili na večerjo in sprehod, z možem sva rezervirala mizo za naslednji večer v eni izmed gostilnic ob plaži, nato pa smo se vrnili v apartma. Ko je mož previjal najino pikico pred spanjem je opazil, da je malce vroča, na kar se niti nisem preveč ozirala. Mislila sem si, da kot moški pač nima ravno občutka in da ji je verjetno le malo vroče, saj je bil dan res soparen. Ko pa sem jo pristavila k dojki, pa sem tudi sama na bradavici začutila njen vroč jezik. Na srečo sem imela s seboj termometer in sem ji preventivno izmerila temperaturo. Termometer je pokazal 38 stopinj Celzija, mene pa je kar oblil mrzel pot. Le kako nisem opazila, da ima moj otrok vročino?! Ko sem malo pobrskala po spletu sem našla informacije, da vročina otroku ni nevarna in se na tak način otrokovo telo bori proti okužbam in vnetjem. Zbijati jo ni potrebno do višine 38,5 oz. če več kot 48 ur ne pade pod 38,2 stopinje Celzija. V upanju, da bo zjutraj vse v redu, sem s pikico na svoji dojki kmalu zaspala.
 
 
Pa nisem spala prav dolgo. Moja punčica je spala zelo nemirno, kar je za vsakega človeka z vročino povsem normalno. Vsake pol ure pa se je zbujala in jokcala. Ker vem kako pomembno je, da otrok zaužije dovolj tekočine, ko ga kuha vročina, pa sem jo na pol ure, ko se je predramila, tudi dojila, enkrat na levi in enkrat na desni strani in tako celo noč. Zjutraj smo se vsi skupaj zbudili že okoli 7. ure. Z možem sva bila »zmačkana«, kot bi celo noč prekrokala. Oba sva bila sitna in neprespana in se za dobro jutro na najino obletnico še »spričkala« zaradi neke nepomembne zadeve, ki se je niti več ne spomnim. Ko smo odprli polkna, pa so nas zunaj pozdravili še oblaki, veter in dež.

Kako sva z možem preživela najino obletnico si boste lahko prebrali jutri v drugem delu članka.

 

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.