Zdrobovi svaljki s čebulno omako

Iskalnik

Zdrobovi svaljki s čebulno omako

Če nimate idej kaj ponuditi kot prilogo za kosilo, bo tale recept kot nalašč za vas. Ker imamo doma dojenčka, ki mu že uvajamo gosto hrano, imamo na zalogi vedno dovolj pšeničnega zdroba, zato je vedno pri roki, ko zmanjka idej kaj postreči za prilogo.

Za zdrobove svaljke potrebujemo:
500 ml mleka
180 g pšeničnega zdroba
2 jajci
drobtine
sol
olje za cvrtje
 
Mleko po okusu solimo, zavremo in vkuhamo pšenični zdrob. Ko je zdrob kuhan ga stresemo v drugo posodo in pustimo, da se vsaj malo ohladi.

Ohlajenemu zdrobu dodamo 2 jajci in z rokami dobro pregnetemo maso. Iz mase z rokami oblikujemo svaljke, približno 15 mm čim bolj enakomerno debele. Polagamo jih na desko, nato pa jih povaljamo v krušnih drobtinah.
 
 
Olje za cvrtje segrejemo na kuhalni plošči in vanj polagamo svaljke. Pazimo, da olje ni prevroče, saj se nam lahko prižgejo. Svaljke cvremo približno 10 minut, vmes pa jih tudi obrnemo. Polagamo jih na papirnato brisačko, ki vpije odvečno olje, nato pa jih postrežemo.

Ker so svaljki precej suhi, da bi jih jedli same, se poleg vedno prileže kakšna omaka. Ker sama mesa nisem imela na razpolago, sem se odločila za bolj vegetarijansko različico čebulne omake.
 
 
 
Za čebulno omako potrebujemo:
3 (rdeče) čebule
3 stroke česna
1 papriko
200 ml paradižnikove mezge
1 zajemalko zelenjavne juhe (če jo imate)
olje

Čebulo in strt česen prepražimo na olju, da se zmehča, dodamo na drobne koščke nasekljano papriko in pražimo toliko časa, da se paprika malce zmehča. Dodamo paradižnikovo mezgo in zajemalko zelenjavne juhe (če jo imate), ter pokrito na zmerni temperaturi dušimo pol ure.

Naša omaka je pripravljena kot bi mignil in odlično se poda zdrobovim svaljkom.

NASVET: Omako lahko pripravite tudi s smetano in sirom, tako, da namesto paradižnikove mezge uporabite smetano za kuhanje, na koncu pa vanjo vmešate še 2 rezini sira.
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.