• Sovražim likanje ali kako se mu izogniti

  • Bučkina slana pita

Članki

Sovražim likanje ali kako se mu izogniti

Likanje je po mnenju mnogih mamic in žena, eno najbolj zoprnih gospodinjskih opravil. Tudi sama nisem prav nič navdušena nad njim, vendar verjeli ali ne, likam enkrat na pol leta. To pa ne pomeni, da po svetu hodimo zmečkani, niti ne dajem perila likati mami, tašči ali pa v čistilnico. Kaj je moja skrivnost za (ne)likanje?

Bučkina slana pita

V kolikor ste ljubitelj/ica bučk, ste na svojem vrtu zagotovo našli tudi kak prostorček kamor ste posadili bučke. Ko je sezona bučk na vrhuncu, pa velikokrat ne vemo kam z obiljem bučk, ki nam jih podari narava. Sama sem dobila zanimivo idejo za bučkino slano pito, kjer lahko porabimo kar nekaj bučk.

Je prihod dojenčka res tak strošek?

Veliko staršev pretirava z nakupovanjem še preden dojenček pride na svet. Tudi sama sem bila ena tistih paničnih mamic, ki je še zadnji mesec pred rokom, drvela po trgovinah in delala neskončno dolge sezname stvari, ki bi jih še lahko potrebovala ob prihodu dojenčka. Vendar večino stvari s svojega seznama sploh nisem potrebovala. Vsaj ne še tako kmalu po porodu. V članku najdete seznam nujnih stvari, ki jih boste mogli kupiti, še preden vaš mali škratek prijoka na svet.

Soor pri dojenčku

Ko je bila naša pikica še novorojenka sem nanjo pazila na vsakem koraku. Vedno sem pazila, da je ležala na čisti tetra plenici, jo redno umivala okoli ust, ji umivala roke, kopala v hipermanganu in jo tako rekoč paranoično zavijala v vato, da le ne bi česa staknila. Ko je minilo nekaj mesecev in je naša biba začela dojemati okolico, se je začelo obdobje »iz rok v usta«. Vse kar se je približalo njenim rokam je pridno nosila v usta in lizala, grizljala, sesala, ipd. Kot vestna mama sem se trudila, da je v roke dobila le čiste igrače, tetra pleničke in ostalo, pa kljub temu sem nekega dne v njenih ustih zasledila bele grudičaste lise. Ko sem malo pobrskala po spletu, sem ugotovila, da gre za soor oz. glivično okužbo, ki se pojavi pri dojenčkih, najpogosteje na jeziku in sluznici.

Odvisnost od televizije

Medtem ko moja dojenčica spi v spalnici, jaz vztrajno kljuvam po tipkovnici v dnevni sobi na kavču… pred televizorjem. Na TV se predvajajo »Top Shop« reklame in kljub temu, da jaz buljim v monitor pred sabo in razmišljam o čisto drugih stvareh, ...

Prišla je spet teta s Krvavca

Vsakega obiska sem vedno vesela, saj mi popestri dan. Le obiska tiste nadležne tete s Krvavca se nikakor ne morem veseliti. No za tiste, ki še niste ugotovili, da ne govorim o dejanski osebi, naj povem, da imam v mislih mesečno perilo oz. menstruacijo. Prvo menstruacijo sem dobila precej pozno v primerjavi z vrstnicami in ko je prišla sem se je neskončno razveselila, saj je naznanjala vstop v svet odraslih. Takrat pa sem se je razveselila tudi zadnjič. 

Slivovi cmoki iz pšeničnega zdroba

Pred kratkim smo v dar dobili precej sliv, ki pa jih nismo uspeli pojesti tako hitro, kakor hitro so le te začele gniti in plesneti. Ko sem razmišljala kaj bi iz njih lahko naredila, so mi takoj na misel prišli okusni slivovi cmoki, ki jih naredi moja mama. Težava je nastala le pri tem, da naša mama cmoke dela iz krompirja in moke, jaz pa krompirja nisem imela ravno na pretek. Na pretek pa sem imela pšeničnega zdroba, ki se mu je počasi tudi že iztekal rok uporabe in ideja je bila tu.

Strani

O meni

Pozdravljeni dragi bralci, kritiki, firbci in vsi ostali, ki ste se po nesreči ali naključju znašli na moji spletni strani. Za začetek se spodobi, da napišem nekaj o sebi in namenu te spletne strani. Svoje identitete seveda nimam namena razkrivati in se čisto razgaliti pred 6 mrd. ljudi, lahko pa povem, da sem čisto povprečna ženska, v svojih najlepših letih.

Več..