Tunina pita iz tortilj

Iskalnik

Tunina pita iz tortilj

Tale recept sem našla nekje na internetu in se v originalu imenuje »tuna casserolle«. Jaz pa si ga vsakič znova prilagodim glede na lastne potrebe oz. sestavine, ki jih imam na voljo.

Za tunino pito iz tortilj potrebujemo:
2 veliki konzervi tune
4 ali 5 velikih tortilj (velikost naj bo vsaj toliko kot je dno vašega okroglega pekača)
1 čebula
1 strok česna
1 bučka
1 paprika
2 paradižnika
2 zajemalki paradižnikove mezge
200 g sira ali parmezana
400 g pasirane skute
1 kisla smetana
2 jajci
ščepec mlete kumine
olje

Na manjše kocke narežemo bučko (brez semen), papriko in paradižnik. Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo zgoraj omenjeno zelenjavo, ter začinimo s kumino. Pražimo približno 5 minut, dodamo paradižnikovo mezgo, pokrijemo posodo in kuhamo na zmernem ognju še približno 15 minut.

Medtem naribamo sir ali parmezan, ter pripravimo skutin preliv. Skuto, kislo smetano in jajci zmešamo z metlico. Namaz mora biti lepo mazav, a ne čisto tekoč. V kolikor je preliv pregost, dodamo še malce mleka ali vode.

Ko je zelenjava kuhana vanjo vmešamo še obe konzervi tune in pustimo stati 5 minut da se okusi premešajo. Ta čas lahko izkoristimo za namastitev okroglega pekača s snemljivim obodom ali pekača za pite, pečico pa segrejemo na 180 stopinj.
 
 
Na dno pekača nato položimo tortiljo tako da je prekrito celo dno. Nato dodamo zmes zelenjave in tune, da prekrijemo celo tortiljo, povrhu pa prelijemo s skutinim prelivom in razmažemo po celi površini. Postopek ponovimo dokler nam ne zmanjka tortilj. Zadnja plast mora biti zelenjava in tuna, prelita s skutinim prelivom. Povrhu pa potresemo s sirom ali parmezanom.

Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 30 minut na 180 stopinj. Pito ponudimo toplo.
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.