Zlaganje nogavic... nočna mora!

Iskalnik

Zlaganje nogavic... nočna mora!

Se vam je kdaj zdelo da ste poročeni s stonogo? Meni se to zdi vsakič, ko operem temno perilo. Zdi se mi, da porabim neskončno časa za iskanje parov moževih nogavic. Moj dragi mož ima namreč vse nogavice črne ali temno modre barve, tu in tam pa se najde še kak siv par. In seveda kot večina moških, ko kupuje nogavice, kupi nekaj paketov, po 5 ali 10 parov ENAKIH nogavic. Za Božjo voljo le kako naj vem katera nogavica kam paše?

Na srečo so izdelovalci nogavic zadnja leta ugotovili, da imamo ljudje z iskanjem parov po pranju težave in so začeli nogavice malce bolj označevati, tako da marsikje že lahko kupimo nogavice ki so v kompletu označene s številko para in označbo ali gre za levo ali desno nogavico. Pa mi to kaj dosti ne pomaga, če moj predragi mož kupi 5 enakih kompletov po npr. 5 parov nogavic. No, pa roko na srce, ko jih potegnem iz stroja, tako pralnega kot sušilnega, meni prav vse izgledajo enake.
 
 
Kaj je rešitev za nastalo situacijo? Lahko se jezite in možu njegove nogavice vržete pod nos in zahtevate, da si jih zlaga sam. S tem boste prihranile nekaj časa, hkrati pa tvegate, da vam bo vaš najdražji na koncu pod nos pomolil 4 različne nogavice in rekel, da nimajo para in okrivil vas, češ da jih verjetno niste oprale. Čez teden pa bo začudeno ugotovil, da ima na nogi eno črno in eno temno modro nogavico, ko se bo po službi zleknil na kavč. Lahko pa se zadeve lotite same in zagrizete v težavo sistematično po naslednjih korakih.
 
  1. Nogavice zlagajte na močni svetlobi, da boste razločno ločile odtenke barv.
  2. Najprej poparčkajte »padalce«. To so tiste nogavice ki po barvi oz. strukturi močno izstopajo.
  3. Ločite nogavice po barvi, črne na en, sive na drug in temno modre na tretji kup.
  4. Če so nogavice različnih velikosti najprej poparčkajte tiste ki jih je manj in so enako velike.
  5. Če so nogavice označene s številkami in črkami, naslednje poparčkajte te.
  6. Ko vam ostane le še nekaj nogavic, ki zgledajo povsem enake se osredotočite na elastičen rob, debelino ali strukturo nogavic in jih poparčkajte.
  7. Na koncu bi vam morale ostali le še nogavice, ki so dejansko enake in jih lahko mirne duše poparčkate.
 
 
Prednost tega, da se same lotite iskanja parov moževih nogavic je tudi »selekcioniranje«. Vsi vemo, da nogavice nimajo ravno večne življenjske dobe, le da se moški tega zavejo veliko kasneje kot me žene. Velikokrat imajo nogavice že zevajoče luknje na prstih ali pa raztegnjeno elastiko, pa jih naši možje še kaj vztrajno nosijo. Na vprašanje zakaj nosijo raztrgane in raztegnjene nogavice boste najverjetneje dobile odgovor v stilu: »Če so pa res udobne.«, ali pa »V njih se mi ne potijo noge.«. Če nogavice zlagate same lahko dotrajane nogavice izločite iz »prometa«. Vendar se velikokrat zgodi, da pri zlaganju ugotovimo, da je ena nogavica dotrajana, druga pa ne. Do tega pride zaradi mešanja parov pri zlaganju. V tem primeru lahko dotrajano nogavico mirno zavržemo, tisto še uporabno pa spravimo na poseben kupček v omari. Čez nekaj časa se bo ta kupček najverjetneje spremenil v kup in iz njega boste lahko poparčkali še nekaj uporabnih nogavic in za nekaj tednov odložili nakup novih kompletov.
Kategorije: 
Gospodinjstvo

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.