Dom

Iskalnik

Sovražim likanje ali kako se mu izogniti

Likanje je po mnenju mnogih mamic in žena, eno najbolj zoprnih gospodinjskih opravil. Tudi sama nisem prav nič navdušena nad njim, vendar verjeli ali ne, likam enkrat na pol leta. To pa ne pomeni, da po svetu hodimo zmečkani, niti ne dajem perila likati mami, tašči ali pa v čistilnico. Kaj je moja skrivnost za (ne)likanje?

Je prihod dojenčka res tak strošek?

Veliko staršev pretirava z nakupovanjem še preden dojenček pride na svet. Tudi sama sem bila ena tistih paničnih mamic, ki je še zadnji mesec pred rokom, drvela po trgovinah in delala neskončno dolge sezname stvari, ki bi jih še lahko potrebovala ob prihodu dojenčka. Vendar večino stvari s svojega seznama sploh nisem potrebovala. Vsaj ne še tako kmalu po porodu. V članku najdete seznam nujnih stvari, ki jih boste mogli kupiti, še preden vaš mali škratek prijoka na svet.

Popolnoma naraven pralni prašek lahko izdelamo sami doma

Končno je tu sezona sušenja perila na prostem in naš sušilni stroj, ki nam je dobro služil v hladnih in vlažnih dneh, si končno lahko malo odpočije. Ker pa poleg »naravnega« sušenja perila stremim tudi k bolj naravnemu življenju, sem končno naredila korak naprej in naredila svoj prvi domač pralni prašek.

Kako se znebiti trdovratnih madežev?

Drage gospodinje in gospodinjci, prepričana sem, da ste tekom vašega življenja že naleteli na kak madež, ki ga pod nobenim pogojem niste spravili iz tkanine. Tudi meni se je. Ko sem bila še »samska« in je moje perilo prala mama, se s takimi madeži nisem kaj dosti obremenjevala. Tu in tam pa se je zgodilo, da kakšnega ni bilo moč odstraniti.

O meni

Pozdravljeni dragi bralci, kritiki, firbci in vsi ostali, ki ste se po nesreči ali naključju znašli na moji spletni strani. Za začetek se spodobi, da napišem nekaj o sebi in namenu te spletne strani. Svoje identitete seveda nimam namena razkrivati in se čisto razgaliti pred 6 mrd. ljudi, lahko pa povem, da sem čisto povprečna ženska, v svojih najlepših letih.

Več..