Moj malček

Iskalnik

Pismo cepljenega otroka mami

Če bi dojenčki znali pisati bi veliko mamic najbrž prejelo podobna pisma. Včasih namesto, da slepo verjamemo, moramo znati prisluhniti tudi otroku in zaupati lastnim občutkom, preden je lahko prepozno.

Ko gre mami na avtobus

Ste že kdaj opazili mamico, ki gre z dojenčkom v vozičku ali nosilki na avtobus? Ne? Bolj poredko? Seveda mamica z dojenčkom na avtobusu ni ravno pogost pojav, čemur pa se niti ne čudim, glede na svoje ne prav prijetne izkušnje in poizkuse transportiranja z avtobusom po našem glavnem mestu.

Dojenje in vrnitev v službo

Slej ko prej pride čas, ko se mora mamica vrniti v službo, če jo seveda ima. Po naši zakonodaji celotna porodniška in dopust za starševsko varstvo traja 1 leto. Če upoštevamo dejstvo, da gre bodoča mamica na porodniški dopust že 28 dni pred predvidenim datumom poroda, se mamici porodniška dejansko zaključi pri 11 mesecih starosti otroka. Mamice običajno nato izkoristijo še nekaj (starega) dopusta, večina pa jih že dela, ko so njihovi malčki stari 12 mesecev.

Kako dojenčku očistiti nos

Čas prehladov in zamašenih noskov je že v polnem razcvetu in žrtve le teh so pogosto naši najmljajši. Medtem, ko si nekoliko starejši otroci pri zamašenem nosu lahko pomagajo tudi sami, pa so dojenčki prepuščeni staršem. Vendar pa tudi starši velikokrat ne vemo kako pomagati ubogemu škratku, ki hrope, hrka in se že na pol duši s smrkljem. Upam, da vam bo moja izkušnja in tale članek v pomoč.

Trombocitopenija pri otroku

Ko smo na zadnjem sistematskem pregledu pri pediatru naredili tudi preventivne krvne teste, smo  bili prepričani, da je z našo dojenčico vse v najlepšem redu. Kljub vsemu pa so rezultati pokazali drugače.

Cepiva skozi oči povprečne mame - Zakaj me silite?

Če si še niste prebrali člankov Cepiva skozi oči povprečne mame – Od kje pride dvom 1. Del in 2. Del, ter Cepiva skozi oči povprečne mame – Ali so cepiva varna in učinkovita, je zdaj skrajni čas, da to storite, saj boste izvedeli kako se je v meni naselil dvom v cepiva, ter kako varnost in učinkovitost (cepiv) dojemam jaz. Tokrat pa se bom dotaknila vprašanja o obvezujočem cepljenju.

Strani