Spolnost in plodnost

Iskalnik

Prišla je spet teta s Krvavca

Vsakega obiska sem vedno vesela, saj mi popestri dan. Le obiska tiste nadležne tete s Krvavca se nikakor ne morem veseliti. No za tiste, ki še niste ugotovili, da ne govorim o dejanski osebi, naj povem, da imam v mislih mesečno perilo oz. menstruacijo. Prvo menstruacijo sem dobila precej pozno v primerjavi z vrstnicami in ko je prišla sem se je neskončno razveselila, saj je naznanjala vstop v svet odraslih. Takrat pa sem se je razveselila tudi zadnjič. 

Vse kar morate vedeti o svojem ciklusu

Ko sem kot najstnica dobila svojo prvo menstruacijo o svojem »ženskem« ciklusu nisem vedela popolnoma nič, razen tega, da naj bi 1x mesečno nekaj dni nekoliko krvavela iz nožnice. Da to še zdaleč ni vse, kar bi morala vedeti o svojem ciklusu, sem izvedela leta kasneje, ko sem se udeležila tečaja naravnega načrtovanja družine.

Joške ali dojke? 1. del

Ženske smo znane po tem, da moramo v življenju igrati več vlog. Smo uslužbenke, gospodinje, mame in žene, pa še kaj za po vrhu. Prav tako naše telo igra več vlog. V službi dela naše telo in možgani, v gospodinjstvu roke, v materinstvu predvsem naš um in v zakonu poleg naših možgančkov tudi naše telo. Danes se bom osredotočila predvsem enemu delu telesa, ki ga tako moški, kot ženske vse prevečkrat doživljamo kot zgolj spolni objekt.

Strani