Pralne ali navadne prsne blazinice?

Iskalnik

Pralne ali navadne prsne blazinice?

Ko se bliža čas poroda, velja dobro razmisliti tudi o prsnih blazinicah, ki so nujni pripomoček vsake doječe mamice. Na trgu obstaja morje blazinic za enkratno uporabo, malo manj znane pa so pralne prsne blazinice, zato se bom posvetila razlikam med enimi in drugimi.

Sama sem zvesta uporabnica tako pralnih, kot tudi blazinic za enkratno uporabo, zato prav dobro poznam razlike, ter prednosti in slabosti tako enih, kot drugih. Pa poglejmo nekaj, ki se jih spomnim.
 
VPOJNOST
 
Pralne blazinice, posebej tiste iz bambusa, so neprimerljivo bolj vpojne kot tiste za enkratno uporabo. Sama sem jih neprekinjeno uporabljala prve 4 mesece po porodu, saj je mleko teklo v potokih. Kasneje, ko se je laktacija umirila, pa sem čez dan, večkrat raje uporabila tiste za enkratno uporabo, ki so bile manjše, bolj diskretne in enostavnejše za uporabo.
 
VELIKOST
 
Res, da ne poznam vseh znamk pralnih in blazinic za enkratno uporabo, saj sem od začetka uporabljam ene in iste, oboje pa so slovenski proizvod. Če primerjam ene in druge po velikosti, je razlika več kot očitna. Pralne blazinice so skoraj enkrat večje od navadnih, kar je lahko tako prednost, kot tudi slabost. Večja kot je blazinica, več tekočine vpije, obenem pa večja kot je, bolj nerodna je lahko za uporabo. Sama sem po nekaj mesecih namesto nedrčka za dojenje, začela uporabljati elastičen top, ki se mi je zdel veliko bolj praktičen. Vendar pa pralne blazinice pod tem nedrčkom, nikakor niso našle pravega mesta. Pod oprijetim perilom se že tako ali tako pozna vsaka gubica in vsak najmanjši rob, tako da si lahko predstavljate, kako je bila pod oprijeto majico videti še debela blazinica, z debelo šivanim robom iz blaga.
 
UPORABNOST
 
Brez dvoma je hitrejša uporaba navadnih blazinic, ki jih v sekundi namestiš pod nedrček in jih v sekundi tudi vržeš v koš. Vendar pa s tem okolju nismo naredili ravno velike usluge. Ko pomislimo na pralne blazinice za dojenje, nekako hitro dobimo asociacijo na pralne plenice, za katere je splošno znano, da mamicam nalagajo dodatno breme zaradi pranja in sušenja. Blazinice za pranje niso nek bavbav, ki nam bi povzročal toliko dela. Sama jih operem enkrat tedensko na 90o stopinjah, skupaj s tetra plenicami, da jih razkužim, nato pa jih skupaj s plenicami še posušim v sušilnem stroju, da se tudi blazinice malo zmehčajo. Sicer pa jih operem in malce pomencam vsak dan pod toplo vodo, kar v umivalniku, jih vržem na topel radiator in zvečer so že pripravljene za uporabo.


O blazinicah bi lahko razpravljala še in še, vendar bistvo sem že zajela. Tako kot pri vseh stvareh, je tudi pri prsnih blazinicah pomembno, da sledite svojim občutkom, željam in potrebam. Sicer pa vsaki ženski ustreza nekaj drugega in tako kot povsod, tudi tukaj velja dejstvo: »Ne veš, če ne poizkusiš.«.
 
Kategorije: 
Moj dojenček

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.