Tortilje po mehiško

Iskalnik

Tortilje po mehiško

Če vas v mrzlih jesenskih dneh kdaj zazebe do kosti, si privoščite tortilje po mehiško, da vas pogreje njihov pikanten okus ali pa misel na vročo Mehiko.

Za tortilje po mehiško potrebujemo:
6 manjših tortilj (jaz sem uporabila take z okusom česna)
300 g piščančjega mesa (najbolje fileji)
200 g mehiške mešane zelenjave (zmrznjena zelenjava »mehiški mix«)
300 g fajitas omake
200 g sira za ribanje
1 čebula
1 žlica kisle smetane
žlica masla ali olja
sol in začimbe po okusu
 
Piščančje meso narežemo na manjše kocke, čebulo nasekljamo. Na maslu popražimo čebulo in dodamo meso, ki ga solimo in začinimo po okusu. Ko se meso rahlo popeče (cca. 1 min), dodamo še zmrznjeno zelenjavo in vse skupaj na zmernem ognju pražimo 5 minut, nato dodamo fajitas omako, žlico kisle smetane in pokrito na zmernem ognju kuhamo še 10 minut.
 
 
Ko se naš nadev kuha, naribamo sir, pečico ogrejemo na 180 stopinj in pekač prekrijemo s peki papirjem. Ko je nadev pripravljen, vsako tortiljo posebej na hitro popečemo na kontaktnem žaru ali ponvi, da postane mehka, nato jo napolnimo z nadevom, po nadevu pa posujemo malo sira. Tortiljo zapremo in če je potrebno pritrdimo robove z zobotrebci, da se ne odpre. Tortilje polagamo na pekač in jih na koncu po vrhu rahlo potresemo z naribanim sirom. Pekač potisnemo za nekaj minut v ogreto pečico, da se sir stopi, nato pa postrežemo še tople.
 

Tortilje so lahko odlično toplo kosilo, lahka večerja ali pa hitri prigrizek. Kot prigrizek jih lahko hladne ponudite tudi s svežo zeleno solato, čebulo in zeljem. Če pa dodate še nekaj kisle smetane, pa bo to že pravi domači »fast food«. Dobre so tudi naslednji dan, zato se splača narediti kakšno več, saj jo lahko vzamete tudi v službo. Verjemite mi, da vam bo teknila bolj kot kakšen sendvič.

NASVET 1: Namesto zmrznjene mehiške zelenjave lahko uporabite tudi sezonsko zelenjavo kot npr. paradižnik, paprika, koruza, stročji fižol in fižol v zrnju.

NASVET 2: Namesto fajitas omake lahko uporabite tudi navadno paradižnikovo mezgo, ki jo rahlo pikantno začinite s čilijem ali pikantno mešanico mehiških začimb.

NASVET 3: Zmrznjeno zelenjavo in meso lahko prej skuhate v vodi skoraj do mehkega in ju nato skupaj na hitro popražite na čebuli preden dodate omako. Tako prihranite nekaj časa pri kuhanju nadeva, pa tudi bojazen, da meso ali zelenjava ne bi bila kuhana, bo odveč.
 
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.