Unikatne voščilnice za posebne priložnosti

Iskalnik

Unikatne voščilnice za posebne priložnosti

Ker smo ljudje družabna bitja, imamo običajno veliko prijateljev, znancev in sorodnikov, ki so nam blizu. Veliko prijateljev pa pomeni tudi, da ima vedno kdo rojstni dan, vedno se kdo rodi, poroči, ima obletnico, ipd. Jaz vsakemu vedno čestitam iz srca, kolikor pa mi čas dopušča, pa poskušam vsaki čestitki dodati osebno noto. Za vsakega se želim posebej potruditi, si vzeti čas in sama izdelati vsaj voščilnico.

Izdelava voščilnice ni nujno celodnevni projekt. Z nekaj preprostimi triki, lahko hitro in enostavno izdelamo prekrasno voščilnico.

Seveda pa za voščilnico potrebujemo tudi nekaj delovnega materiala. Preden se lotimo izdelave voščilnice, priporočam obisk kake kreativne trgovine, če pa vaša denarnica ni ravno debela, pa bo zadostoval tudi obisk kake kitajske trgovine in pa bolje založene drogerije.
 
 
Za izdelavo voščilnice potrebujemo:
Debelejši barven karton A4
A4 transparenten papir
Rezalnik papirja ali škarje
Lepilo
Nekaj različnih nalepk
Samolepilni kristalčki
Barvno pisalo

Za ogrodje voščilnice si izberite svetlejšo barvo kartona, ga prerežite na polovico in prepognite na pol. Če nimate idej, kaj bi narisali na prvo stran, obiščite dobrega strica Googla in pobrskajte malo za slikami. Priporočam vam da izberete možnost črtne risbe, ki vam bo olajšala risanje. Če vam risanje ne gre od rok, lahko risbo tudi natisnete na barven karton, ki je za nekaj odtenkov temnejši od tistega, ki ste si ga izbrali za ogrodje. Motiv si izrežite s škarjami in prilimajte na prvo stran voščilnice. Če ste motiv natisnili, ga prilimajte tako, da se črte ne bodo videle. Motiv obrobite in okrasite s kristalčki, namesto črt.
 
 
Transparentni papir prerežite na pol in nato dobljeno polovico še enkrat na pol. Tako da dobite četrtino lista. To četrtino nato z rezalnikom papirja ali vijugastimi škarjami obrežite tako, da odrežete približno 1 cm na vsaki strani. Na transparentni papir nato z barvnim pisalom napišite posvetilo ali verz, vendar prej preverite, da je pisalo dovolj temno, da se bo na podlagi voščilnice dobro videlo. Posvetilo na transparentnem papirju nato z dvema samolepilnima nalepkama z izbranim motivom pritrdite na podlago voščilnice.
 

Ker notranja stran voščilnice, ki ostaja prazna, preveč bode v oko, je lepše, če ji dodamo kak nevpadljiv dodatek. V kolikor imate barvni tiskalnik, lahko kak lep motiv natisnete, obrežete in prilimate na notranjo stran, lahko pa uporabite tudi kako večjo samolepilno nalepko z izbranim motivom.

Vse motive izbirajte z okusom, naj bodo barve povezane. Če ste za ogrodje na primer izbrali svetlo modro, izbirajte motive v modrih odtenkih ali pa odtenkih, ki so z modro sorodni npr. turkizna, zelena, vijolična.
 
 
Naša voščilnica je tako narejena in pripravljena, da jo potisnemo v kuverto. Če želite kuverto izdelati sami, vzemite A4 barven papir, ga prepognite tako, da vam na eni polovici ostaneta 2 cm za zunanji prepogib. Kjer je papir prepognjen zarežite s škarjami na obeh straneh približno 0,5 cm in prepognite robove navznoter. Prepognjene robove zalimajte skupaj, prepognite in zavihajte še zgornji prepogib in kuverta je narejena.

Na kuverto napišite še ime komu je namenjeno, dodajte kakšno pentljo ali nalepko na prvo stran in kuverto zaprite z manjšo nalepko tako, da jo bo naslovnik z lahkoto odprl.

Z nekaj preprostimi triki tako dobite čudovito doma izdelano unikatno voščilnico in kuverto. Sem prepričana, da boste naredili velik vtis na osebo, ki bo tako voščilnico prejela. Le kdo ne bi bil počaščen, da si je nekdo zanj vzel čas in se tako potrudil?!
Kategorije: 
Ustvarjalna žilica

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.