Vnetje mehurja in D-manoza

Iskalnik

Vnetje mehurja in D-manoza

Tiste, ki vas je kdaj v življenju že doletelo vnetje mehurja, se boste strinjale, da je to sila neprijetna stvar. Še hujše pa je, ko to zadane vašega otroka in mu ne znate sami pomagati.

Ženske in deklice smo že nasploh bolj nagnjene k vnetjem mehurja, zaradi krajših sečevodov. Ravno zato nam starši niso zaman govorili naj ne sedimo na mrzlem, češ da bomo dobile »volka v rit«. Sicer nikoli nisem razumela zakaj bi volk hodil v mojo rit, če na njej tako ali tako sedim, ampak prispodoba je pa kar primerna, če pomislim kako grozno boli vnetje mehurja.

Sama precej časa nisem razmišljala o naravnih zdravilih, ki bi lahko pomagala pri vnetju mehurja. Tudi, ko je vnetje sečil dobila moja takrat še ne 3 mesečna dojenčica, nisem pomislila na naravno lekarno in tako sva po obisku pediatra pristali na infekcijski kliniki, kjer so moji malčici diagnosticirali okužbo sečil z bakterijo E.coli in ji predpisali 10 dnevno jemanje antibiotikov in nekajmesečno »zaščito« z drugim antibiotikom, zaradi suma na refluks.
 
 
Ko imaš prvega otroka, se ustrašiš vsega. Sama sem bila čisto panična, ko je moja dojenčica pri slabih 3. mesecih sredi noči zakuhala vse tja do 40 stopinj, zato niti pomislila nisem, da bi ji lahko pomagala sama s pomočjo narave. Veliko ljudi ima o naravnih zdravilih nekakšno »drugorazredno« mnenje. Tudi sama sem bila dolgo med njimi, saj sem verjela, da zares pomagajo le farmacevtska zdravila, narava pa je bolj tako »za zraven«.

Ko pa so moji malčici predpisali nekajmesečno »zaščitno« terapijo antibiotika, pa sem postala malce skeptična. Zakaj za Božjo voljo naj svojemu, že povsem zdravemu otroku, vsak dan vlivam antibiotik, kar tako » za vsak slučaj«?

Ko se je celotna zgodba ponovila pri 12 mesecih, pa sem bila že malo bolj samozavestna mamica in svoji deklici nisem takoj ponudila »farmacevtskega proizvoda«. Že vrabci na veji čivkajo, da vročina ni nevarna, temveč zelo koristna, saj se na tak način telo zdravi samo. Prav zato hčerki vročine nisem zbijala, sem pa poskrbela, da je bila ves čas dobro hidrirana. Ker je hrano in pijačo zavračala, je bilo neprekinjeno dojenje pravzaprav edina rešitev za njeno hidracijo, pa tudi prepotrebno tolažbo. Ker se je vse skupaj dogajalo ravno v času praznikov, k dežurnemu pediatru nisem hitela. Počakala sem nekaj dni, da je temperatura sama padla, nato pa smo se šli še pokazati naši osebni pediatrinji. Pregled urina je znova pokazal okužbo z E.coli.

Ker je bila hčerka videti povsem v redu, brez bolezenskih znakov sva se s pediatrinjo dogovorili, da urin vzamemo ponovno čez kak dan ali dva in če bodo rezultati enaki, nam znova predpiše antibiotik. Imela sem torej le kak dan, da najdem alternativno, naravno rešitev, pa vendar je nisem našla. Našel jo je moj mož in jo slavnostno prinesel domov.
 
D-MANOZA, KAJ JE TO?
 
D-manoza je sladkor, ki se nahaja v brusnicah, borovnicah, breskvah, pomarančah in jabolkih. Na voljo je v obliki tablet ali praška. Uživajo ga lahko pravzaprav vsi, tako otroci, nosečnice, doječe matere, ter celo diabetiki, saj ne povečuje sladkorja v krvi.
 
 
D-manoza pravzaprav ne deluje destruktivno, torej bakterij ne ubija, ampak jih zaradi svoje sestave veže nase kot magnet v urinarnem traktu, posebej bakterijo E.coli in tako preprečuje njeno množenje v mehurju. Bakterija E.coli se v mehurju veže na molekulo D-manoze in se skupaj z njo nato izloči z urinom. Učinki pa so vidni že po 24 urah uporabe. V kolikor pa se po 72 urah stanje ne izboljša, pa se je potrebno posvetovati z zdravnikom, saj v tem primeru težav očitno ne povzroča bakterija E.coli, temveč kaka druga. Več o D-manozi si lahko preberete tukaj.

Svoji pikici sem še isti dan prašek D-manoze zmešala v vodo in ji ponudila kozarec. Pripravek je pravzaprav brez okusa, kljub temu pa naša enoletnica ni ravno pridna pivka. Prašek D-manoze 5mg (čajna žlička) je potrebno namreč raztopiti v 100 ml vode in vse skupaj popiti. Vsaj našo malčico je kar težko prepričati, da spije toliko vode naenkrat, zato je pri vsem skupaj potrebna tudi mera potrpežljivosti.
 
REZULTATI?
 
Učinek D-manoze je bil viden že naslednji dan, saj je bila hčerkina mokra plenica povsem brez vonja. Še dan pred tem je bilo namreč predvsem v jutranjem urinu mogoče vonjati rahlo smrdeč urin. Urina takoj naslednji dan žal nismo uspeli oddati, da bi videli takojšnjo razliko v rezultatih, saj nam je čisto vsaka urinska vrečka, ki sva jo z možem pritrdila na hčerkino spolovilo, prepustila in urin je stekel mimo, ali pa se je malčica pokakala in je bilo vse skupaj za stran.

Kljub vsemu nam je po nekaj dneh le uspelo ujeti tisto želeno merico urina v vrečko in mož jo je na brzino odpeljal v laboratorij. Rezultate smo izvedeli naslednji dan in… o E.coli ni bilo ne duha ne sluha.
 
KAJ PA PREVENTIVA?
 
D-manozo zaradi svoje povsem naravne sestave lahko pijemo preventivno. Jaz jo svoji hčerkici ponudim vsakič, ko ima bolj tekoče blato in obstaja nevarnost, da je bakterija E.coli zašla v njeno spolovilo. Tudi sama tu in tam spijem kozarec vode z D-manozo, saj sem tudi sama precej nagnjena k vnetjem sečil. Posebej se priporoča uživanje D-manoze tudi po spolnem odnosu.

Odkar imamo doma vedno pri roki D-manozo, težav z mehurjem nimamo več, zato jo z veseljem priporočam vsem in vsakomur, ki se srečuje s podobno situacijo.
 
Kategorije: 
Bolezni

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.